Служебният кабинет ще има проект на бюджет за 2023 г.7Фото© actualno.com

Служебният кабинет ще има проект на бюджет за 2023 г.

, 16 новини, 0 прегледа

Служебният кабинет подготвя проект на закон за държавния бюджет за 2023 г. и той ще бъде внесен за приемане от парламента, след като бъде сформирано 49-ото Народно събрание. Това каза заместник-министърът на финансите Людмила Петкова на 36-ото заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България.

Понеже поставихте и въпроса какво ще включва този бюджет по отношение на общините, точен отговор не мога да дам днес, коментира Петкова. По думите й законопроектът ще се разглежда и в контекста на изпълнение на ангажиментите на България, свързани с покриването на икономическите условия за присъединяване към еврозоната, в т.ч. и за овладяване ръста на инфлацията. Петкова добави, че предстоят дискусии и анализи по предложението за бюджет 2023 г.

В хода на изпълнение на държавния бюджет за 2022 г. Министерството на финансите осигури ритмичност на финансирането на общините, като бяха осигурени необходимите средства за изпълнение на ангажиментите на общините при реализиране на отделните секторни политики, посочи Петкова.