Шефът на американското разузнаване: Путин се готви за продължителна война, ще изгради сухопътен коридор в Приднестровието4Фото© frognews.bg

Шефът на американското разузнаване: Путин се готви за продължителна война, ще изгради сухопътен коридор в Приднестровието

, 11 новини, 3 прегледа

Директорът на националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс заяви във вторник по време на изслушване в Сената, че руският президент Владимир Путин най-вероятно разчита решимостта на САЩ и Европейския съюз в Украйна да отслабне, съобщава "Ройтерс".

"Несигурният характер на битката... в съчетание с реалността, че Путин е изправен пред несъответствие между амбициите си и настоящите конвенционални военни способности на Русия, вероятно означава, че следващите няколко месеца биха могли да бъдат по-непредвидими и потенциално ескалиращи".

Тя добави, че "Москва продължава да използва ядрена реторика, за да възпира САЩ и Запада от увеличаване на смъртоносната помощ за Украйна". Въпреки това Хейнс подчерта, че руският държавен глава "ще използва ядрено оръжие само при екзистенциална заплаха".