Румен Радев: Българската Коледа обединява цялото ни общество около каузата на детското здравеопазване3Фото© actualno.com

Румен Радев: Българската Коледа обединява цялото ни общество около каузата на детското здравеопазване

, 6 новини, 0 прегледа

„Българската Коледа" обединява цялото ни общество около каузата на детското здравеопазване. Това заяви държавният глава Румен Радев на церемонията в президентската институция по валидирането на пощенско-филателно издание–марка „20 години благотворителна инициатива „Българската Коледа", посветена на хората проявили благородство, съпричастност, доброта и грижа за детското здраве.

На събитието присъстваха министърът на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, министърът на здравеопазването Асен Меджидиев, изпълнителният директор на „Български пощи" Богдан Теофанидис, авторът на пощенската марка Маргарита Дончева, лекари, съорганизатори, посланици и партньори на инициативата и членовете на Експертния съвет към „Българската Коледа".

По време на церемонията държавният глава удостои с грамоти момичетата от националния отбор на България по художествена гимнастика и Детския хор на БНР с ръководител маестра Венеция Караманова, съобщиха от пресцентъра на държавния глава. Грамотите бяха връчени за принос в реализирането на благотворителната инициатива „Българската Коледа" и проявените благородство, съпричастност, доброта и грижа за детското здраве.