Рашков: Надявам се, че Борисов ще бъде призоваван да дава обяснения по редица неизяснени случаи2Фото© actualno.com

Рашков: Надявам се, че Борисов ще бъде призоваван да дава обяснения по редица неизяснени случаи

, 5 новини, 0 прегледа

/КРОСС/ Министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков коментира пред Българското национално радио разпита на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов миналата седмица. Той бе повикан на 15 юли в Главна дирекция „Национална полиция".

"Трите сигнала, за които давах сведения, са за това, че някой нещо е чул по време на крос, че някой нещо е говорил...те са от 2009 г. и от 2012 г. ЦИК в желанието си да ме унижава решиха да ме оставят депутат, но като депутат нямаше как да ме разпитат и посред нощ си смениха решението", каза Борисов след разпита. А адвокатът му Менко Менков каза само, че става дума "за измислици отпреди 13 години".

"По повод едно действие, което се основава на закона - гражданинът Борисов да бъде разпитан, той направи политически пиар от това. Към онзи момент фактическата обстановка съзнателно не е била установена, за да бъде измъкнат от отговорност Борисов. Когато видите, че един случай е останал неизяснен от компетентните органи, няма ли да желаете този случай да бъде доизяснен", коментира разпита Рашков.