• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Рашков: Надявам се, че Борисов ще бъде призоваван да дава обяснения по редица неизяснени случаи

Рашков: Надявам се, че Борисов ще бъде призоваван да дава обяснения по редица неизяснени случаи

/КРОСС/ Министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков коментира пред Българското национално радио разпита на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов миналата седмица. Той бе повикан на 15 юли в Главна дирекция „Национална полиция".

"Трите сигнала, за които давах сведения, са за това, че някой нещо е чул по време на крос, че някой нещо е говорил...те са от 2009 г. и от 2012 г. ЦИК в желанието си да ме унижава решиха да ме оставят депутат, но като депутат нямаше как да ме разпитат и посред нощ си смениха решението", каза Борисов след разпита. А адвокатът му Менко Менков каза само, че става дума "за измислици отпреди 13 години".

"По повод едно действие, което се основава на закона - гражданинът Борисов да бъде разпитан, той направи политически пиар от това. Към онзи момент фактическата обстановка съзнателно не е била установена, за да бъде измъкнат от отговорност Борисов. Когато видите, че един случай е останал неизяснен от компетентните органи, няма ли да желаете този случай да бъде доизяснен", коментира разпита Рашков.

„Да, сега е минало време, но ако някой се надява, че поради изтеклото време няма да бъде направен опит чрез законови средства да му се търси отговорност, е в голяма грешка. Надявам се, че Борисов ще бъде призоваван да дава обяснения по редица неизяснени случаи, сред тях е и този за къщата в Барселона", допълни той.

Бойко Рашков посочи, че МВР е в края на проверката за подслушване на протестиращи:

"Става дума за подслушване на стотици български граждани. Положени са големи усилия за унищожаване на материалите, съпътствали прилагането на СРС. Специално материалите в ГДБОП и в Дирекция "Вътрешна сигурност". Там служители са били на слушалките непрекъснато, водели са записки, които после са били унищожавани. Въз основа на решение на българската прокуратура са били контролирани със СРС стотици български граждани. Представяте ли си докъде е стигнала българската прокуратура, за да угоди на политическата власт, на Борисов конкретно, а Гешев е съгласен прокуратурата да иска използването на СРС, тъй като протестът е започнал да иска и неговата оставка. Безумието е безгранично. Затова тази система трябва да бъде променена и да стъпи на демократични закони... Сред подслушваните има и политици, и общественици, и обикновени граждани".

Министърът коментира, че в развитите демократични държави няма подобна на нашата прокуратура - главният прокурор да командва обикновения прокурор.

"Целта е да се постави по-сериозният въпрос - как е структурирана нашата прокуратура. Затова тази система трябва да бъде променена и да стъпи на демократични закони", посочи Рашков.

Той обясни, че по материала за главния прокурор работи много, преди да стане служебен министър, затова не можело да става дума за някаква специална цел.

Янаки Стоилов с иск за освобождаване на главния прокурор (ОБЗОР)

„Този материал дори доста позакъсня, за да бъде сезиран Висшият съдебен съвет. В дискусията по тази проблематика се намесиха и бивши представители на НДСВ. Те изтъкваха несъстоятелни аргументи, включително, че това предложение към ВСС ще бъде удар във въздуха. Тук личността на Гешев не е най-важното. Няма опит за реванш. Тук целта е да се постави по-сериозният въпрос - как е структурирана нашата прокуратура, как заема място в системата на съдебната власт, дали главният прокурор е отговорен, или е недосегаем", посочи Рашков.

"Очаквам ВСС да не събере кворум, за да не се занимава с този горещ картоф. Очаквам, че и дори да има кворум, членовете на ВСС ще направят всичко възможно да отхвърлят предложението или да вземат решение, че няма основание Иван Гешев да бъде освободен от поста... Искането за процедура е удар в полза на демократичното устройство в нашата страна. Удар, който ще остави следа и ще предизвика промени", допълни той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Севастократор Йоан от Арбанаси

Канибала Боко-българоубиеца е плод на българоубийците от ДС. В неравностойния му любовен живот с „баронесата“ на БКП-ДС Цветелина Бориславова, която печели от „тото“ е важна треторазрядната селска курва-лекарка, която омотава баронът-мъж на Цветито. Ако не беше тази проститутка, живееща днес в САЩ, щяхте да сте чували само за убитата мутра с прякор Тиквата към 1996 година. Не лъжете народа, зад Боко-българоубиеца стои ДС и БКП и никой друг.

18.07.2021 21:22:41

Духът на Вероника: https://is.gd/O4Ve7D

Сводника Йоско от Горна Оряховица, който уби студентката Вероника Здравкова от Никопол: https://uni.su/T9fnHS и беше прикрит от ушевите копелета, мафиозката прокуратура и мафиозки съд, е убил и 15 годишната Ипек. Тя е разбрала, че ще е правят проститутка във Виена, гепила е паспорта си, казала е, че трябва да отиде да пикае, и го е накъсала, за да немогат да я прекарат през границата.: https://uni.su/IhOgp8 Такова нещо се наказва от сводниците със смърт. Няма значение, че е циганка.Убито е младо момиче от сводническата мафия: https://uni.su/4Y3wXM Ушевите копелета са в комбина сас сводниците: https://uni.su/ufB4Ix Сводниците командват службите в клозета БГ: https://uni.su/C0zn5J Сводниците са недосегаеми в БГ: https://uni.su/lgDZKU

18.07.2021 21:21:34

Светла Георгиева

На ДАНС им нареждат от ЦРУ=КГБ=МИ5=МИ 6=дъщерни фирми на МОСАД! Който не е разбрал, че се върви към тотален концентрационен лагер, спи дьлбоко и хал хабер си няма за аджендата НОВОС ОРДОС СЕКЛОРУМ = ордо аб кео! Лъжа и робство царуват на този свят! Бизнесът с човешка плът e държавен бизнес! Най-доходоностният! Светът се управлява от педофили, трафиканти и търговци на човешка плът! Полицията, прокуратурата и съдът са просто слугинаж на горепосочените. Законите са написани за робите, а за робовладелците посочени по-горе, те не важат. ДС-милиционерите, които дефакто управляват закулисно България, изнасят и разфасоват за трупни донори или за робини-проститутки българските деца, със закрилата на държавата и службите.

18.07.2021 20:37:03

†Таню Войвода от Кирчан Баир - Вoйн на Светлината:

☞Долу сатанинската секта герб: https://is.gd/dLcuxk ☞Само къщата на дъщерята на Боко-българоубиеца в Лос Анджелис е за над $350млн.: https://is.gd/HezWGC ☞Мафиозите в урановите мини: https://is.gd/R5OJsF ☞Войната между мафиозките кланове е балсам за душата на редовия българин.: https://uni.su/G1nILh ☞От хилядолетия жидовете-канибали-сатанисти властват на планетата Земя: https://uni.su/gBNGME ☞Канибала Боко-българоубиеца в дрънголника: https://uni.su/tZ9oWa ☞От 9.IX.1944 година до днес ни управлява кастата на АБпФК и техните лакеи: https://uni.su/pU9z86 ☞Боко-канибала да каже ял ли е човешко месо или да: https://is.gd/vAzspn ☞Ядоха ли Боко и Пъпеша човешко месо на „духовните закуски“ при краварите или да: https://tinyurl.com/y76e238a ☞Колко хора Боко-българоубиеца е направил на суджуци, защото спец.службите признаха, че аферата със суджука е грандиозна: https://is.gd/TIOk6Q ☞Колко хора лично е убил, колко момичета е изнасилил и колко е превърнал в робини-проституки: https://is.gd/1MCLeb ☞Колко са самоубитите от службите и милицията по негова устна заповед: https://is.gd/lAaI9u ☞А за труповете горени от сикаджиите в тецовете няма ли да каже нещо този звяр-античовек ъъЪ?: https://tinyurl.com/3daz3n5c ☞С маските, милиционерската хунта избива децата на България! ☞Българоубийци, демаскирайте децата!: https://uni.su/wUztYk ☞Боко-българоубиеца и мухата месарка: https://uni.su/EqCo2G ☞Вечеринка иллюминатов в поместье Ротшильдов: https://uni.su/Il3HXg ☞Каннибализм в наше время, хранят ли ни цигано-милиционерите с месото на отвлечените ни близки и роднини, вкусни ли са саламите и суджуците: https://uni.su/d0K9lI ☞Не случайно в щаб-квартирата на търговците на женска плът във Виена, където докарват отвлечените момичета за „обучение“ и препродаване, през 2013 година, турскоговорящи мангали превърнаха една сладкарница в месарница, за да преработват телата на ежедневно избиваните чрез изтезания момичета, в кайма: http://tiny.cc/x9krbz ☞ДПС е името на българската мафия: https://uni.su/RUHwhv ☞Време Разделно: Е1: https://uni.su/CVMTqR Е2: https://uni.su/3rCK75 ☞Пoд Игoто 1952: https://uni.su/EuHIfV ♥Кой уши байрака: https://uni.su/8GXEYj ♥Бългapия нa Бългapитe: https://uni.su/DMWPKa ♥България над всичко!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.✞Амин✞

18.07.2021 20:35:51

†Змeй Гopянин от Бандитска Виена:

†Змeй Гopянин от Бандитска Виена- Анихилатор на свoдници-кръволоци-kанибали: https://uni.su/IhOgp8 ☞Гнусен мaнгaл-сводник по Арнаутски: https://uni.su/SJ4BIa ☞Гнусен мангaл-сводник по Горянски: https://uni.su/6pVmhu ☞Гнусен мангaл-сводник по Прабългарски: https://uni.su/jKCsH7 ☞Гнусни мангaли-сводници по Хайдушки: https://uni.su/ELaYgo ☞Гнусни мангaли-сводници по Офицерски: https://uni.su/Z3brCi ☞Гнусна, долна, подла сводничка по Воеводски: https://uni.su/5y1JwX ☞КУРВИТЕ са в ДАНС, КОПЕЛДАЦИТЕ са в МВР. ☞Ставайки КУРВА от ДАНС или КОПЕЛДАК от МВР, ти признаваш, че си ГОВНЯН БОКЛУК, заченат и ИЗСРАН през ГъзА на КУРВА, произхождаш от Семейство на БОКЛУЦИ и ще Възпроизвеждаш БОКЛУЦИ! ☞В МВР и ДАНС са потомствени Милиционерски КОПЕЛЕТА и КУРВИ, Доказани КУРВИ, расли в семейства на КУРВИ, и възпроизвеждащи КОПЕЛДАЦИ и КУРВИ! ☞ФАКТ. ♥България на БЪЛГАРИТЕ: https://uni.su/DMWPKa ☞Казах.

18.07.2021 20:35:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.