Протест със земеделски машини в село Кардам заради лош път© nova.bg

Протест със земеделски машини в село Кардам заради лош път

, 4 новини, 2 прегледа

Пътят от Генерал Тошево до Кардам

Ремонтират пътя до граничния пункт в Кардам до септември – обещават от Областното пътно управление

Част от второкласния път II-29, водещ до ГКПП-Кардам, който е силно компрометиран в участък от 7,7 км., ще бъде рехабилитиран до края на септември - увери директорът на Областното пътно управление –Добрич, Георги Стратиев на среща с областния управител на област Добрич Васил Карапанчев.

„Започва фрезоване, като е предвидено да се изградят нови пътни съоръжения в участъка и да бъде извършено пълно преасфалтиране” – добави Стратиев. Той допълни още, че в дейностите е предвидено и косене и окастряне на прорасналата растителност, тъй като това е една от най-натоварените пътни отсечки в областта с преминаване среднодневно на 7500 пътни превозни средства, 800 от които тирове.

В същото време жители на Кардам излязоха в центъра на селото на протест, в който участваха и земеделски машини. Протестиращите блокираха второкласния път, който минава и през населеното място, минавайки по пешеходна пътека за около половин час. Машините направиха обиколка на селото с ниска скорост. Те настояват да бъде ремонтирана и главната улица в Кардам, още повече че по европейски проект е подменена водопроводната мрежа. „Сега е най-удобният момент улицата да бъде ремонтирана и асфалтирана” – категорични са протестиращите.