Премиерът Стефан Янев назначи трима заместник-министри6Фото© nova.bg

Премиерът Стефан Янев назначи трима заместник-министри

, 15 новини, 0 прегледа

Със заповед на служебния премиер Стефан Янев са назначени трима нови заместник-министри, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Ива Петрова е назначена за заместник-министър на енергетиката. В периода 2000-2009 г. е работила в Министерството на енергетиката, където през 2008 г. достига длъжността директор "Енергийни пазари и преструктуриране". Отговаряла е за управление и мониторинг на енергийни проекти, финансирани по силата на двустранни и многостранни програми, както и за дейности в областта на създаването на ефективно функциониращи енергийни пазари и други. След това - от февруари 2009 г. до края на юни 2010 г., е директор "Проекти и инвестиции" в Българския енергиен холдинг.

Петрова е работила също като независим оценител на проектни предложения. Тя е и хоноруван асистент в Стопанския факултет на СУ "Климент Охридски". Получава висшето си образование с магистърска специалност "Стопанско управление" в Софийския университет. Завършила е и University of Birmingham, Великобритания. Притежава редица специализации в Япония, Белгия, Великобритания. Била е съдружник в "ЗБи Адвайзъри" ООД - дружество, специализирано в управленско консултиране в енергетиката. Владее английски език, ползва италиански език.