Предстои среща Блинкън-Лавров за Украйна© actualno.com

Предстои среща Блинкън-Лавров за Украйна

, 5 новини, 0 прегледа

САЩ и Русия ще преговарят за Украйна, потенциален знак, че "дипломацията не е мъртва", пише британският вестник "Гардиън". Изданието отбелязва, че в петък американският държавен секретар Антъни Блинкън ще се срещне с руския външен министър Сергей Лавров в Женева на фона на опасения, че Русия може да нападне Украйна.

Вестникът цитира американски официален представител, по думите на когото тази среща е знак, че "може би дипломацията не е мъртва" в усилията да бъде избегната нова руска атака срещу Украйна.

"Гардиън" допълва, че това става и на фона покана на НАТО към Русия за нови разговори, които може да бъдат последен опит да се покаже на президента Владимир Путин, че диалогът може да му осигури значителни ползи в областта на контрола на въоръжаването, които да представи пред вътрешната аудитория като успех, за разлика от възможната военна намеса, която крие много непредвидими политически рискове за него. НАТО и Русия обаче изглежда имат доста големи различия за дневния ред на подобни разговори, коментира вестникът.