Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания от страна на партиите, според Илияна Йотова3Фото© nova.bg

Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания от страна на партиите, според Илияна Йотова

, 5 новини, 0 прегледа

Предизборната кампания е вяла и без никакви нови послания от страна на партиите. Вместо разговори за бъдещо правителство и възможности да се намерят пресечни точки между различните политически формации, отново продължиха персоналните конфликти, квалификации и обиди в предизборната кампания", коментира във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ една национална парламентарна кампания в парламентарна република трябва да се прави за решаване на проблемите, които интересуват хората. А те са свързани с инфлацията, с цените на горивата, със съдбата на българския бизнес, посочи вицепрезидентът.

Илияна Йотова коментира Доклада на държавния департамент на САЩ за България. По думите ѝ в него са включени заключения на Българския хелзински комитет, на други правозащитни организации, включително и конкретни казуси, които българският омбудсман е повдигал, затова в него няма нищо изненадващо. "Призовавам да прекратим тази практика, която започна още с прословутите доклади на Европейската комисия по механизма за наблюдение и да чакаме някой отвън да ни каже кривиците, които безкрайно добре познаваме и знаем самите ние, за да имаме волята да ги решаваме", каза вицепрезидентът.