Нито за политиците, нито за гражданите изборите са повод за радост, каза Томислав Дончев2Фото© frognews.bg

Нито за политиците, нито за гражданите изборите са повод за радост, каза Томислав Дончев

, 5 новини, 0 прегледа

/КРОСС/  В предаването „Панорама" по БНТ Томислав Дончев, каза че едни избори не са повод за радост нито за политиците, нито за хората. „Може би за тези гилдии, които виждат допълнителни приходи от изборите. Освен всичко друго, чисто партийната полза, не предполагаше да се правят избори веднага. Най-хубаво за нас беше промяната да продължи още, за да видим всички измерения на промяната, но пък щеше да е опасно за републиката, за обществото, за икономиката".

Правителството се самосвали, то беше несъстоятелно от гледна точка на това да свърши нещо, накрая се оказа, че няма мнозинство в залата, заяви Дончев. „За мен винаги е било чудно това как може някой да се оплаква от опозицията. Не всеки грях на правителството не се превръща автоматично в наш успех".

Отворен въпрос е защо са спрени доставките от „Газпром", но проблемът е, че продължаваме да купуваме руски газ на по-висока цена чрез посредници и аз не мога да разбера тази позиция, допълни Дончев. „Газът от миналата година се е вдигнал 10 пъти. Аз не твърдя, че това изцяло е заслуга на правителството, но една трета за повишаването на цената е тяхна заслуга".