• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Томислав Дончев: Правителството се самосвали

Томислав Дончев: Правителството се самосвали

/КРОСС/  В предаването „Панорама" по БНТ Томислав Дончев, каза че едни избори не са повод за радост нито за политиците, нито за хората. „Може би за тези гилдии, които виждат допълнителни приходи от изборите. Освен всичко друго, чисто партийната полза, не предполагаше да се правят избори веднага. Най-хубаво за нас беше промяната да продължи още, за да видим всички измерения на промяната, но пък щеше да е опасно за републиката, за обществото, за икономиката".

Правителството се самосвали, то беше несъстоятелно от гледна точка на това да свърши нещо, накрая се оказа, че няма мнозинство в залата, заяви Дончев. „За мен винаги е било чудно това как може някой да се оплаква от опозицията. Не всеки грях на правителството не се превръща автоматично в наш успех".

Отворен въпрос е защо са спрени доставките от „Газпром", но проблемът е, че продължаваме да купуваме руски газ на по-висока цена чрез посредници и аз не мога да разбера тази позиция, допълни Дончев. „Газът от миналата година се е вдигнал 10 пъти. Аз не твърдя, че това изцяло е заслуга на правителството, но една трета за повишаването на цената е тяхна заслуга".

Русия е особен казус в българската политика и в българския обществен живот, смята Дончев. „Коя партия ще е в българския парламент трябва да се решава единствено от българските граждани. Иначе война близо до нашата граница винаги е опасност и преди, и след избори".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Зад проевропейската насоченост на българската политика се крие проамериканската.

30.07.2022 09:59:06

Анонимен

Класическа предизборна пропаганда, смесица от лъжи с истини за заблуда и печелене на неграмотния електорат.

30.07.2022 08:19:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.