Кампанията през погледа на анализатори: Хората искат план и път напред, позитивният дневен ред ще е с по-голям дял за разлика от преди© dnes.bg

Кампанията през погледа на анализатори: Хората искат план и път напред, позитивният дневен ред ще е с по-голям дял за разлика от преди

, 4 новини, 0 прегледа

Хората искат план и път напред, вероятно позитивният дневен ред ще е с по-голям дял, за разлика от кампаниите през април и юли, по време на които говорихме повече за "изчегъртване" - тези мнения изразиха пред БТА политолозите Първан Симеонов /"Галъп интернешънъл болкан"/ и Димитър Ганев /"Тренд"/ по повод предстоящата предизборна кампания за вота "две в едно" за президент и вицепрезидент и за Народно събрание на 14 ноември.

Според Първан Симеонов очакванията на хората са да бъде сформирано правителство. Хората очакват план, искат изход, пътна карта, смята той и посочва, че битката за миналото и ревизията е несъмнено важна, но на хората им се иска и път напред.

Анализаторът очаква избирателната активност да се повиши заради това, че изборите ще бъдат "две в едно". Политологът отбеляза и ефекта на машинното гласуване и коментира, че то е уплашило част от хората миналия път. Много е любопитно сега как ще подейства, това не можем да предположим, но все пак нямаше никакви особени проблеми с машинното гласуване миналия път, каза той.