Гълъб Донев: Държавата се намира в кризисна ситуация3Фото© actualno.com

Гълъб Донев: Държавата се намира в кризисна ситуация

, 10 новини, 1 прегледа

„Не приемаме такива обвинения, в Конституцията ясно е разписано кога може да се въведе такова извънредно положение, допълни той, като уточни, че е нормално службите за сигурност да са на подчинение на премиера.

Относно подборът на кадри и започналите вече смени по дирекции, Донев заяви, че всичко се прави въз основа на професионалните качества. „По-особен е случаят с НАП, там добре е анализирано и може да се види изпълнението на бюджета, анализите и прогнозите не отговарят на реалната ситуация, фактите говорят защо са направени тези смени“, заяви той по повод решението за освобождаването на Румен Спецов от агенцията.

„Отдавна съм в администрацията, винаги съм бил за това да има приемственост в политиките, да не се зачеркват с лека ръка политики, които са успешни. За съжаление това, което заварваме, не говори добре. Ще се опитаме да има приемственост, където може, но нас ни обвиняват за неща, които не са свършени от предходния кабинет. Приемственост – да, където има добри политики. Но всичко останало, което е в застой и 7 месеца не е придвижвано, ще се опитаме да го придвижим напред“, категоричен бе Гълъб Донев.