Еврокомисията започва пилотен проект с България по охрана на границите6Фото© actualno.com

Еврокомисията започва пилотен проект с България по охрана на границите

, 13 новини, 0 прегледа

Mиграцията е европейско предизвикателство, което налага всеобхватни и координирани решения. Те могат да се постигнат единствено, когато действаме съвместно. Европейската комисия се ангажира да подкрепи усилията към своите държави членки при адресирането на предизвикателствата, свързани с миграцията по устойчив начин. Ефективното гранично управление, бързите процедури по убежище и връщане са от съществено значение за една добре функционираща миграционна система, съобщиха от МВР.

За да адреасира настоящите миграционни предизвикателства, писмото на председателя на Европейската комисия от 26 януари и Европейския съвет от 9 февруари призоваха за изпълнението на ключови оперативни мерки в областта на граничната охрана, убежището и връщането. Една от целевите оперативни мерки предвижда създаването на пилотни проекти в заинтересовани държаи членки за бързи процедури по убежище и връщане.

Канцлерът на Австрия Карл Нехамер призова публично ЕС да финансира изграждането на ограда на стойност 2 млрд. евро по българо-турската ...