Ето в кои градове в чужбина ще бъдат открити секции за изборите2Фото© actualno.com

Ето в кои градове в чужбина ще бъдат открити секции за изборите

, 36 новини, 0 прегледа

ОТНОСНО: изменение на Решение номер 792-ПВР/НС от 23 октомври 2021 г. за определяне местата в държавите, в които ще се образуват избирателни секции извън страната, и броя на избирателните секции във всяко място при произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

С писмо вх. номер ПВР-04-01-37/НС от 24 октомври 2021 г. Министерството на външните работи предлага да бъде заличена обявената с Решение номер 792-ПВР/НС избирателна секция на място Истанбул, общ. Арнавуткьой (Хадъмкьой). Предложението е съгласувано с Генералното консулство в Истанбул и местните български дружества. Мотивът за исканата промяна е в това, че "Хадъмкьой" единствено пояснява допълнително къде в община Арнавуткьой се намира секционната избирателна комисия, а не представлява отделно място.

След като разгледа направеното предложение, Централната избирателна комисия прие, че е за предпочитане избирателната секция на място Истанбул, общ. Арнавуткьой (Хадъмкьой) да се запази, а да се заличи Истанбул, общ. Арнавуткьой, като подадените 4 заявления за тази секция се обединят с подадените 90 заявления за място Истанбул, общ. Арнавуткьой (Хадъмкьой).