Алексей Навални се бори за свобода и защитава демократичните ценности, написа Мария Габриел за кончината на руския опозиционер2Фото© bta.bg

Алексей Навални се бори за свобода и защитава демократичните ценности, написа Мария Габриел за кончината на руския опозиционер

, 5 новини, 0 прегледа

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел изказа съболезнования на семейството и близките на руския опозиционен лидер Алексей Навални по повод кончината му.

Силно разстроена съм да науча за смъртта на Алексей Навални, написа в социалната мрежа "Екс" Габриел. Той се бори за свобода, защитава демократичните ценности и демонстрира забележителна смелост, добави Габриел.

Руските власти съобщиха, че руският опозиционер Алексей Навални е починал днес на 47-годишна възраст в затвора в Арктика, където излежаваше 19-годишна присъда. Намиращ се в затвора от януари 2021 г., Алексей Навални получи през август миналата година беше осъден на затвор за "екстремизъм", като изтърпяваше присъдата си в един от затворите с най-строг режим в Русия, съобщава Франс прес.