Координиращ орган на борбата с COVID-19 трябва да има, смята Ангел Кунчев3Фото© actualno.com

Координиращ орган на борбата с COVID-19 трябва да има, смята Ангел Кунчев

, 9 новини, 0 прегледа

12:32 "Координиращ орган на борбата с COVID-19 трябва да съществува, защото епидемичният процес продължава и трябва да се вземат решения". Това обясни пред БНР главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев, член на наскоро разформирования Национал оперативен щаб (НОЩ), за който днес премиерът в оставка Борисов каза, че е наредил да продължи да съществува.

Кунчев обясни, че никой не го е питал дали да го включи в щаба, както и никой не го е уведомявал дали НОЩ да бъде закрит. "Като експерти ние си вършим работата, а политиците са тези, които трябва да решат кой в какъв формат и с какво участие трябва да действа".

По думите му работата на щаба е била да вижда нещата от всички страни и да преценява как да има баланс, за да може с най-малко поражения за икономиката да има и най-малко жертви от COVID-19. "Ще препоръчам забавяне на разхлабването на мерките, защото избързаме ли с това - неминуемо ще има отражение на заболеваемостта", категорично заяви той и уточни, че ще препоръча предстоящата стъпка на отваряне на нощните заведения да не бъде предприета.