Във вторник ще бъде открита обновената жп гара в Стара Загора2Фото© vesti.bg

Във вторник ще бъде открита обновената жп гара в Стара Загора

, 4 новини, 5 прегледа

Певицата Деси Добрева ще вземе участие в благотворителен фолклорен концерт „За полета на талантите - Стара Загора“. Това става ясно от програмата с предстоящи събития на община Стара Загора. На сцената на Културен център „Стара Загора“ старозагорци и гостите на града ще могат да чуят и изпълненията на формация „Шарена гайда“, ансамбъл „Загоре“, формация „Димитров“ и танцова школа „Балига“.

Концертът се организира от фондация „Дом за доброто“.

Фондация "Дом на Доброто" е създадена през март т.г. от близките на починалия кмет на Нова Загора Николай Грозев. Приживе кметът на Нова Загора успя да запази за поколенията и да превърне в музей родното място на известния народен лечител дядо Влайчо в село Коньово. Комплексът бе открит през 2019 година и е достъпен за всички пет дни в седмицата.

След смъртта на Грозев 21 души, негови близки и приятели, обединяват усилия и решават да създадат фондация "Дом на Доброто" с идеята да продължат да поддържат едноименния музей в село Коньово, а също така да помагат да културни институции, читалищни и църковни настоятелства, за да развиват дейността си.