Войната в Украйна започва да навлиза в нова фаза, каза британското разузнаване2Фото© actualno.com

Войната в Украйна започва да навлиза в нова фаза, каза британското разузнаване

, 6 новини, 5 прегледа

Войната на Русия в Украйна започва да навлиза в нова фаза, като повечето от сраженията вече се простират по близо 350-километров фронт от околностите на Запорожие до Херсон успоредно на река Днепър. Това констатира днес британското военно разузнаване в редовната си сводка, информира "Ройтерс".

Почти е сигурно, че руските сили се съсредоточават в южната част на Украйна в очакване на контраофанзива или за подготовка на евентуална атака, съобщи в "Туитър" министерството на отбраната в Лондон. Според ведомството дълги колони от военни камиони, танкове, артилерия и други оръжия продължават да се изтеглят от Донбас в югоизточна посока. Базираните в Крим батальонни тактически групи с численост 800-1000 войници е много вероятно да се присъединят към руските сили в Херсонската област, сочи разузнавателният доклад.

Украинските сили все по-често атакуват мостове, складове за муниции и ж.п. линии в южните региони, включително стратегически важния железен път между Херсон и окупирания Крим, заявява  британското военно разузнаване, цитирано от "Ройтерс".