Валентина Георгиева е откарана в болница, след като получи контузия на финала на прескок на Европейското първенство по спортна гимнастика5Фото© gong.bg

Валентина Георгиева е откарана в болница, след като получи контузия на финала на прескок на Европейското първенство по спортна гимнастика

, 6 новини, 4 прегледа

Единствената българска участничка при жените Валентина Георгиева получи контузия на коляното и не завърши финала на прескок на Европейското първенство по спортна гимнастика в Мюнхен (Германия).

16-годишната Георгиева се приземи лошо след първия опит и не успя да продължи състезанието. Тя получи оценка от 12.733 точки, но след това пропусна втория прескок и официално беше записано, че не завършва финала. На българката беше оказана медицинска помощ веднага, но все още няма информация за състоянието й.

Валентина Георгиева заедно с личния й треньор Филип Янев са откарани с линейка в болница в Мюнхен. Тя ще бъде прегледана в лечебното заведение, за да се установи нейното състояние. Президентът на БФГимнастика Красимир Дунев също е в клиниката.