Умар Кремльов заяви, че руските спортисти не трябва да участват на олимпийските игри в Париж 2024 без знамето и химна на странатa5Фото© actualno.com

Умар Кремльов заяви, че руските спортисти не трябва да участват на олимпийските игри в Париж 2024 без знамето и химна на странатa

, 8 новини, 1 прегледа

Прибалтийските държави и Полша призоваха международните спортни органи да забранят на руски и беларуски спортисти да се състезават на олимпийски игри и други събития, докато войната в Украйна продължава, информира Ройтерс.

Международният олимпийски комитет (МОК) обяви миналата седмица, че на спортисти от двете страни, на които е забранено да се състезават в Европа, може да бъде разрешено да спечелят места за Игрите в Париж през 2024 г. чрез азиатски квалификации, въпреки че МОК по-късно заяви, че стои зад санкциите, наложени срещу Русия и Беларус.

Всяко усилие на Международния олимпийски комитет да върне руски и беларуски спортисти да се състезават, дори под неутрален флаг, трябва да бъде отхвърлено, казаха в изявление спортните министри, представляващи Латвия, Литва, Естония и Полша.