Тошко Йорданов: Искаме да приемем законите, свързани с бюджета и Плана за възстановяване - Труд2Фото© trud.bg

Тошко Йорданов: Искаме да приемем законите, свързани с бюджета и Плана за възстановяване - Труд

, 6 новини, 2 прегледа

Нашата парламентарна група ще бъде винаги в зала, когато се обсъжда закон, касаещ План за възстановяване и устойчивост и средствата от ЕС, както и Закона за държавния бюджет, съответно бюджета на Държавното обществено осигуряване и бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Това обяви Десислава Атанасова от ГЕРБ по време на брифинг на партията.

"За да няма спекулации по отношение на това, защо ПГ на ГЕРБ-СДС не е в пленарна зала, за да осигури кворум, съм длъжна да кажа няколко неща. На проведения тази сутрин председателски съвет отново беше представена програма за седмичните заседания на парламента, която е извън обществения дневен ред.

На председателски съвет заявих на всички колеги, включително и на настоящия председател на НС, че дневния ред на обществото е предложенията по Закона за държавния бюджет, съответно бюджета на Държавното обществено осигуряване и бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Нашата парламентарна група направи своите предложения по законопроектите ДОО и НЗОК.