tbi bank с рекордна нетна печалба за 2022 г.3Фото© actualno.com

tbi bank с рекордна нетна печалба за 2022 г.

, 5 новини, 0 прегледа

Преди около шест години tbi bank започна една от най-амбициозните бизнес трансформации в региона. Преходът към challenger банка в телефона на клиентите от Югоизточна Европа изглеждаше изключително труден, но в крайна сметка доведе до устойчив успех. Въпреки несигурната среда, фокусът на tbi върху нуждите на клиентите, стъпването на нови пазари и разширяването на продуктовото портфолио постоянно се възнаграждават с отлични финансови резултати. 2022 г. не прави изключение.

Консолидираният неодитиран финансов отчет на tbi за 2022 г. показва рекордна в историята на банката нетна печалба в размер на 35.5 млн. евро – с 29% повече от резултата за 2021 г. (27.5 млн. евро). Банката бързо се адаптира към променящата се пазарна среда и потребителските предпочитания, което помогна на бизнеса й с крайни клиенти и с малки и средни предприятия да нарасне над средното за пазара и да допринесе положително за общия резултат.

Като един от лидерите в Югоизточна Европа по отношение на алтернативните платежни решения (позволяващи на потребителите да разсрочват плащанията си във времето), през 2022 г. tbi bank е обслужила почти 1.3 милиона заявления за финансиране в България, Румъния и Гърция и е одобрила близо 550 хиляди финансови плана на обща стойност 726 млн. евро (с 34% повече от 2021 г.). Ръстът се дължи на принос и на двата сегмента - крайни клиенти и малки и средни предприятия, на пазарите в България и Румъния.