Стоичков беше признат за най-добрия играч в Ла Лига през 90-те години според FourFourTwo3Фото© gong.bg

Стоичков беше признат за най-добрия играч в Ла Лига през 90-те години според FourFourTwo

, 4 новини, 4 прегледа

Христо Стоичков продължава да носи прекрасни спортни новини за цяла България! Легендата на родния футбол беше обявен за най-добър играч в испанското първенство през 90-те години на миналия век от популярното британско издание FourFourTwo.

"Христо Стоичков се присъедини към Барселона от ЦСКА през 1990 година и креативният атакуващ футболист стана изключително важна част от Дрийм Тийма на Йохан Кройф. Българинът помогна на Барса да спечели четири поредни пъти трофея в Ла Лига, както и първи за клуба европейски трофей през 1992 година. След това прекара един сезон под наем в Парма, но се завърна, за да спечели още трофей. Отбеляза 117 гола в 255 мача. Стоичков прибра и "Златната топка" през сезон 1994" - пишат за Камата от FourFourTwo.

Подгласници на пловдивчанина станаха бившия нападател на Реал Мадрид Раул и някогашната звезда на каталунците Михаел Лаудруп. Топ 10 се допълва от величествени имена като Ривалдо, Луиш Фиго, Роберто Карлос, Хосеп Гуардиола, Фернандо Йеро, Роналдо и Диего Симеоне.