Служебният кабинет предлага Костадин Коджабашев, заместник - министър на външните работи, да бъде назначен за посланик във Ватикана4Фото© bta.bg

Служебният кабинет предлага Костадин Коджабашев, заместник - министър на външните работи, да бъде назначен за посланик във Ватикана

, 7 новини, 1 прегледа

"Министерският съвет предлага на президента на основание чл. 98, т.

6 от Конституцията на Република България да издаде указ за освобождаване на Николай Милков от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България във Френската република и в Княжество Монако и постоянен представител на Република България към ЮНЕСКО със седалище в Париж, Френската република и да издаде указ за назначаване на Милков за постоянен представител на Република България в Северноатлантическия съвет към Организацията на Северноатлантическия договор със седалище в Брюксел, Кралство Белгия", се казва в решението.

Николай Милков Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София. Завършил е Френската гимназия в София, а висшето си образование получава в Департамента по Международни отношения на УНСС.

Професионалното си развитие започва в научната сфера, а през 1991 г. му е присъдена научната степен доктор за дисертация в сферата на международните отношения и най-новата история.