След номинацията за евродепутат Петър Волгин излиза в отпуск - Труд2Фото© actualno.com

След номинацията за евродепутат Петър Волгин излиза в отпуск - Труд

, 4 новини, 0 прегледа

Общинската структура на политическа партия „Възраждане“ в Перник ще номинирала журналиста Петър Волгин за кандидат за депутат в Европейския парламент. Това беше съобщено днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Перник.

Народният представител Димо Дренчев поясни, че в момента текат номинации сред структурите на партията, които са над 120 в страната и чужбина. Всяка от тях има право да номинира кандидати за европейския парламент, като изискванията към тях са да са с консервативни разбирания, да говорят най-малко два западни езика, както да са с висше образование.

„Разбиранията на Волгин за това как трябва да се развива Европейският съюз напълно съвпадат с тези на членовете и симпатизантите на нашата партия. Считаме, че той е достатъчно борбен и компетентен да ни представлява, така че ще издигнем неговата кандидатура. Той също като нас е на мнение, че досегашните политики за зелената и синята сделка, която ще регулира и облага ползването на водите, не отговарят на интересите на България и гражданите ѝ“, заяви народният представител.