Рашков: Борисов няма моралното право да говори за избори4Фото© actualno.com

Рашков: Борисов няма моралното право да говори за избори

, 7 новини, 1 прегледа

Toва заяви вътрешният министър в оставка Бойко Рашков в отговор на въпрос как би коментирал нападките от страна на бившия премиер и настоящ лидер на ГЕРБ, че на частичните местни избори в Нова Загора полицията е оказвала репресия и насилие над хората, за да не гласуват за опозицията. Коментарът си той направи, след като взе участие в официалната церемония по случай 143 години от основаването на МВР.

По думите му "това уродливо явление купуване и продаване на гласове" не е създадено от МВР и в кабинет на някои от МВР, а е създадено в едни известни партийни централи. "Те си създадоха съответните обръчи от фирми, които да ги финансират, така че да има средства да бъдат разнасяни с чували, куфари и раздавани на предимно бедно българско население, които са готови за 30-40-50-60 лева да продадат гласа си и да определят съдбата на нашето общество. Това е политическият морал, който създадоха такива като Борисов", разкритикува Рашков.

Според него това е морал на политици, които добре знаят, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Тези политици, които вършат своята политическа работа с престъпна дейност, не могат и нямат морално право да оценят законосъобразните и морални действия на служителите на МВР. "Затова аз днес от сърце ги приветствам, че имаха смелостта и кураж да се противопоставят на този, който до преди 1 година след всички избори излизаше и казваше "Аз победих" и никой не го питаше, понеже нямаше кой да го попита с колко пари на купен глас победи? Честно ли е това?", ядоса се Рашков.