Радев се възхищава на украинците, но вижда ясно превъзходство на руската армия© dnes.bg

Радев се възхищава на украинците, но вижда ясно превъзходство на руската армия

, 8 новини, 1 прегледа

НАТО не бива да се намесва във военния конфликт. Особено със сухопътни войски. Не трябва да допуска да бъде въвлечен в тази война. Директен сблъсък между НАТО и Русия може да прерасне в световна война с ядрени оръжия с опустошителни последици. Това каза Румен Радев по време на международния икономически форум на The Economist в Гърция на въпрос от Даниъл Франклин – главен редактор на изданието.

Президентът коментира и възможността за членство на Украйна в НАТО, съобщи Би Ти Ви.

„Вярвам, че решенията на НАТО и на Съвета НАТО – Украйна са силен пробив към бъдещото членство на Украйна в Алианса. Всички съюзници са ангажирани в подкрепата си към Киев. Въпросът е не дали, а кога. Отговорът ще зависи от развитието на бойното поле, от възможността да се постигне мир, устойчив и справедлив мир. Украйна е суверенна държава и Украйна има свободата да реши“, каза Радев.

„Това е борба за всеки сантиметър земя. Най-стратегическият аспект от войната не са оръжията и боеприпасите, а хората. Войниците. Тяхната подготовка, оборудване, мотивация и численост. Възхищаваме се на куража на украинците, но ако сравним армиите виждаме ясно превъзходство на руснаците“, допълни още той.