Радев: Публичната комуникация между партиите в коалицията съживи призрака на предсрочните избори10Фото© nova.bg

Радев: Публичната комуникация между партиите в коалицията съживи призрака на предсрочните избори

, 26 новини, 0 прегледа

Неслучайно започвам консултациите именно с вас, като най-многочислена сила в българския парламент и като пръв мандатоносител, който носи непосредствена отговорност за събитията, които предстоят. Публичната комуникация между партиите в коалицията напоследък сякаш съживи призрака на предсрочните парламентарни избори, въпреки че промените в Министерския съвет бяха предварително планирани още преди девет месеца. Това каза президентът Румен Радев  в началото на консултациите с представителите на ГЕРБ-СДС на "Дондуков" 2.

Държавният глава подчерта, че важен въпрос са сложните отношения между партньорите в коалицията. Той попита представителите на ГЕРБ-СДС дали смятат, че в обозримо бъдеще ще бъдат преодолени всички противоречия и как преценяват темпа на преговорите с партньорите от "Продължаваме промяната - Демократична България", както и готови ли са за връчването на мандата или имат нужда от още време.

Считате ли, при евентуален провал на тези преговори, мандата за неизпълнен или имате други опции - търсене на друго парламентарно мнозинство, търсене на други партньори за управление или повтаряне на решението, което взехте преди девет месеца - участие в управление с друг мандат, попита още Радев.