Работодателите искат промяна на условията на мярката 60/402Фото© actualno.com

Работодателите искат промяна на условията на мярката 60/40

, 7 новини, 0 прегледа

Подкрепата за бизнеса по мярката 60/40 продължава и през 2022 г., като за момента действието й е удължено до края на февруари. Очакванията са да се запазят работните места на над 75 000 работници и служители средномесечно, за което ще са необходими около 120 млн. лв.“. Това заяви министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков в отговор на въпрос по време на днешния парламентарен контрол.

След края на февруари, при отчитане на епидемиологичната обстановка и приемането на бюджета за 2022 г., действието на мярката ще бъде удължено в съответствие с действието на временната рамка на ЕК за държавни помощи, допълни той.

Социалният министър уточни, че мярката е била удължена само за януари и февруари именно по настояване на работодателите. Иначе можеше да удължим - средствата позволяват - до края на юни, до когато е временната рамка на ЕК за държавни помощи, посочи Гьоков. От страна на работодателските организации има сериозен натиск за промяна на дизайна на мярката, коментира министърът и допълни, че водят разговор с тях.