Пътен възел „Ребърково“ на пътя Мездра - Лютидол вече е отворен за движние2Фото© economic.bg

Пътен възел „Ребърково“ на пътя Мездра - Лютидол вече е отворен за движние

, 4 новини, 0 прегледа

Връзката на път I-1 Мездра - Лютидол при пътен възел „Ребърково“ вече е пусната в движение, каза за БТА кметът на с. Ребърково Петър Петков. „Лично съм упътил няколко водачи, които бяха тръгнали по обходния път“, обясни още Петков. По думите му в момента се извършват довършителните работи по поставянето на пътните знаци, указващи временната организация, която ще е валидна два дни съгласно законовите изисквания, след което знаците ще бъдат подменени.

Новият пътен възел улеснява пътуването на жителите на Ребърково, Лютиброд, Зверино, Елисейна и останалите населени места от региона. Заради изграждането на пътния възел и модернизирането на трасето на Мездра – Ботевград до момента шофьорите преминаваха по обходни маршрути, съобщиха и от Агенция „Пътна инфраструктура“.

БТА припомня, че движението по пътя Мездра – Лютидол беше пуснато на 19 февруари и ще остане отворено около два месеца. Очаква се в средата на април, след издаване на разрешенията за строеж, движението по трасето отново да бъде ограничено, за да продължи изграждането на тежките участъци между Лютидол и Новачене, както и двата пътни възела при Дърманци и Мездра.