Причините за уволнението на Нагелсман и как Тухел си спечели мястото в Байерн6Фото© gong.bg

Причините за уволнението на Нагелсман и как Тухел си спечели мястото в Байерн

, 9 новини, 0 прегледа

Много специалисти и фенове на германския шампион Байерн Мюнхен останаха изненадани от решението клубът да се раздели с треньора си Юлиан Нагелсман, а на негово място да застане бившият наставник на Борусия Дортмунд и Челси - Томас Тухел. Сега немските медии и италианският журналист Фабрицио Романо разкриват интересни подробности около уволнението на Нагелсман и избора на новия треньор Тухел, чието назначение е сигурно и е само въпрос на време.

Самият Нагелсман е бил абсолютно изненадан от решението на борда на Байерн. Той е бил на ски в Австрия с приятелката си, където е отишъл на почивка по време на международната пауза, където именно е разбрал от медиите за това, че повече няма да води отбора. Младият германец е пристигнал в петък сутринта на клубната база, а съвсем скоро се очаква Байерн да излезе и с официално изявление. Според информациите, той ще остане на заплата, докато не си намери нов клуб, като договорът му с клуба беше до 2026-а година.

Баварците са на ¼-финал в Шампионската лига след отстраняването на Пари Сен Жермен и ще се изправят срещу английския шампион Манчестър Сити. Това обаче не се е оказало достатъчно за това Нагелсман да запази поста си. Ръководството на клуба са стигнали до заключението, че именно треньорът е виновен слабото представяне и загубените точки в Бундеслигата след подновяването на първенството. Те са преценили, че паузата покрай мачовете на националните отбори е идеалният момент за неговата смяна, като според тях той не е бил човекът, който ще изведе тима до мечтания требъл този сезон.