Президентът Румен Радев ще открие международния джаз фестивал в Боровец© dnes.bg

Президентът Румен Радев ще открие международния джаз фестивал в Боровец

, 6 новини, 0 прегледа

Президентът Румен Радев откри международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ в Боровец. „Малко ми е трудно да говоря за джаз, защото според някои от водещите музиканти в бранша, джазът е най-свободната музика, но е изключително, даже невъзможно да бъде обяснено това изкуство с прости думи. Защото джазът е музика не само за сърцето, но и за ума.

Най-важното в джаза е, че заличава границите между хората и създава атмосфера на разбирателство и толерантност. Специално този фестивал и неговото развитие има особено значение за България. Защото той дава принос във всички останали сфери на нашия обществен живот. Той дава принос за развитие и утвърждаване на бранда България“, каза държавният глава по време на официалното откриване на форума.

По думите му, фестивалът има принос за зимните курорти, в които е създавал сцени. „Надявам се и съм уверен, че и тази ще бъде успешна за утвърждаването на нашите зимни курорти като целогодишна туристическа дестинация“, допълни Радев. На събитието присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.