Президентът на Република Сръбска Милорад Додик се срещна в Москва с президента на Руската федерация Владимир Путин4Фото© actualno.com

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик се срещна в Москва с президента на Руската федерация Владимир Путин

, 4 новини, 5 прегледа

Президентът на Република Сръбска в състава на Босна и Херцеговина Милорад Додик каза днес в Москва, че след войната Босна се е превърнала в експеримент и колония, без уважение към историята и международното право, съобщи телевизията на Република Сръбска РТРС. Додик присъства на форум за сигурността в руската столица.

По думите на президента на босненската Република Сръбска "т.нар. хуманна намеса на НАТО е изразена за първи път в агресията срещу Република Сръбска през 1995 г. и в Сърбия 1999 г., а след това се е превърнала в „модус вивенди“ (начин на живот, лат.) за американските военни интервенции в Близкия и Средния изток и в пълно пренебрегване на международното право".

„След войната Босна и Херцеговина се превърна в геополитически експеримент, колония на западния либерален глобализъм, който трябваше да допълни процеса на отмиране на нацията и да създаде някакво хибридно, наднационално общество, без идентичност и каквото и да е уважение към традициите, конституционното право, историческия опит от живота на Балканите“, подчерта Додик.