Почина легендата на германския футбол Андреас Бреме8Фото© gong.bg

Почина легендата на германския футбол Андреас Бреме

, 14 новини, 0 прегледа

Извънредна новина Разберете големите новини в момента, в който се случват - директно в имейла ви.

Легендарният германски футболист Андреас Бреме почина на 63 години. Световният шампион от 1990 г. e получил сърдечен удар във вторник. Той е бил приет в болница в Мюнхен, но лекарите не са успели да го спасят.

Бреме беше един от водещите германски футболисти през 80-те и 90-те години. Той ще бъде запомнен най-вече с победния гол от дузпа за 1:0 на финала на световното през 1990 г. между ФРГ срещу Аржентина. С екипа на ФРГ Бреме е и световен вицешампион през 1986 г. Селекционер на отбора беше Франц Бекенбауер, който почина през януари.

Бреме започва кариерата си през 1980 г. в "Саарбрюкен", преди да премине в "Кайзерслаутерн". В кариерата си футболистът, който играе като ляв бек, както и като дефанзивен халф, е носил още екипите на "Байерн", "Интер" и "Реал" (Сарагоса), преди да се завърне в "Кайзерслаутерн", където завърши кариерата си. Той е шампион на Германия с "Байерн" през 1987 и с "Кайзерслаутерн" през 1998 г., както и на Италия с "Интер" през 1989 г. С екипа на италианския тим печели и Купата на УЕФА през 1991 г.