От началото на септември Националната агенция за приходите е спряла над 150 сайта за онлайн залагания без лиценз2Фото© trud.bg

От началото на септември Националната агенция за приходите е спряла над 150 сайта за онлайн залагания без лиценз

, 10 новини, 0 прегледа

Над 150 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта, са спрени от началото на септември от изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от приходната агенция. По-голямата част от тези хазартни оператори имат разрешение да развиват дейността си в държави извън ЕС, но не и в България, обясняват от НАП.

От там посочват, че след публикуване на решението на интернет страницата им, сайтовете, посочени в него, следва да преустановят дейността си до три дни. Ако след изтичане на този срок нерегламентираните онлайн платформи са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната, НАП ще сезира съда, след което магистратите издават разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни.

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд се публикуват в рубриката "Онлайн хазарт" в сайта на приходната агенция, отбелязват от НАП.