Осем души, включително две деца, са загинали при украински обстрел на град Токмак, съобщиха контролиращите града руски власти5Фото© bta.bg

Осем души, включително две деца, са загинали при украински обстрел на град Токмак, съобщиха контролиращите града руски власти

, 10 новини, 6 прегледа

Властите в контролираната от Русия част от южната украинска Запорожка област съобщиха днес, че при обстрел от Въоръжените сили на Украйна на град Токмак са загинали осем души, включително две деца, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Евгений Балицкий, ръководител на поставената от Русия администрация в Запорожка област съобщи, че 18 души са били ранени при обстрел, извършен вчера вечерта.

Владимир Рогов, друг високопоставен служител на назначената от Русия администрация в Запорожка област, допълни в профила си в социалната мрежа „Телеграм“, че пет къщи в града са били частично разрушени. Той каза, че 13 от пострадалите са настанени в градската болница, че с роднините на загиналите работят специалисти, а на онези, останали без дом, е предоставено временно жилище. По-рано той съобщи, че ВСУ са нанесли удара по жилищен район на града с реактивни системи за залпов огън.