Осъдиха певеца, превърнал в кючек песента „Моя страна, моя България“5Фото© actualno.com

Осъдиха певеца, превърнал в кючек песента „Моя страна, моя България“

, 6 новини, 4 прегледа

Чалга певецът Кристофър Галовски - Фараона от Кнежа, трябва да прекрати изпълнението на кючек версията на песента “Моя страна, моя България” и да плати обезщетение за нанесените вреди на носителя на авторските права. Това реши Плевенският окръжен съд по делото, заведено от Емил Димитров-син. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Велико Търново.

Както писа “Труд news”, миналото лято Фараона пусна в интернет клип, на който пее някаква пошла вариация на известната и обичана от десетилетия песен на Емил Димитров. Още тогава Димитров-син обяви, че завежда дело срещу Кристофър Галовски.

“С решението си Окръжен съд - Плевен е признал за установено, че ответникът е нарушил авторското право на Емил Димитров - син, изразяващо се в неразрешено използване, чрез създаване на преработка на песента “Моя страна, моя България”, изпълнена и публично разпространена чрез видеозапис под името “Моя страна, моя Германия”, се казва в съдебното решение. Фараона трябва да плати 4 000 лева обезщетение за неимуществени и още 1 000 лева за имуществени вреди.