Община Пловдив получи отличие за принос в развитието на местното самоуправление© actualno.com

Община Пловдив получи отличие за принос в развитието на местното самоуправление

, 5 новини, 0 прегледа

Община Пловдив получи отличие за принос в развитието на местното самоуправление

Пловдив, 21 септември /Дима Шопова, БТА/

Кметът на Пловдив Здравко Димитров получи годишната награда за принос в развитието на местното самоуправление на Националното сдружение на общините, категория голяма община. Призът бе връчен на официална церемония, която се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти за 2021-а година. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

На сцената, за да получат заедно наградата, кметът покани и председателя на Общински съвет Пловдив Александър Държиков. "Особено ми е приятно да приема тази награда. Тя е награда за всички, които работят в екипа ми, както и за всички общински съветници, защото без общинските съветници каквито и намерения да има един кмет нещата не биха се получили", каза в отговор Здравко Димитров, като пожела на колегите си от страната "да успяват да реализират най-доброто за своите общини".

Наградата за принос в местното самоуправление се връчва по критерии, свързани с въведени иновации в публичните услуги, поддържане на активен диалог с гражданите и сътрудничество с други общини от страната и чужбина, както и активно участие в дейността на НСОРБ.