Няма да анулират номинацията за ”Оскар” на Андреа Райзбъро2Фото© actualno.com

Няма да анулират номинацията за ”Оскар” на Андреа Райзбъро

, 6 новини, 0 прегледа

Американската филмова академия няма да отмени изненадващата номинация на Андреа Райзбъро за награда "Оскар" в категорията за най-добра актриса във водеща роля за участието ѝ във филма "To Leslie". Това стана ясно след спешно заседание, на което беше обсъдена кампанията от страна на екипа на актрисата, заради чиято агресивност се смята, че се е стигнало до номинацията.

Британската актриса Райзбъро се оказа сред кандидатките за отличието за ролята си на самотна майка алкохоличка в неособено популярния филм и това шокира специалистите. Изненадващата номинация породи съмнения дали кампанията, проведена в полза на Райзбъро, е нарушила правилата за лобиране, въведени от американската филмова академия. През последните месеци множество холивудски звезди публикуваха в социалните медии коментари, с които похвалиха представянето на Райзбъро в "To Leslie" и именно това еднакво поведение поражда съмнения за "нечестна игра".

След заседанието на Академията, провело се на 31.01, изпълнителният ѝ директор Бил Крамър каза, че проведената кампания "не стигнала дотам, че да се налага номинацията да бъде анулирана".