Номинираният за премиер на ИТН трябваше да се казва Слави Трифонов, каза в Котел Бойко Борисов4Фото© trud.bg

Номинираният за премиер на ИТН трябваше да се казва Слави Трифонов, каза в Котел Бойко Борисов

, 10 новини, 2 прегледа

Котел - Бойко Борисов - номинация - коментар

Номинираният за премиер на ИТН трябваше да се казва Слави Трифонов, каза в Котел Бойко Борисов

Котел, 31 юли /Велина Василева, БТА/

Номинираният за премиер на ИТН трябваше да се казва Слави Трифонов. Това заяви пред журналисти в Котел председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, помолен да коментира номинацията за премиер на партия "Има такъв народ" - Пламен Николов. Борисов бе гост на Петото издание на Фестивала на етносите, багрите е котленския килим.

"Който и да беше извадил Слави Трифонов, щеше да бъде "тричан", смята Борисов и обясни, че не познава Николов, но няма как той да се научи за няколко дни. "Единственият шанс е Слави да излезе, защото само той може да ги озапти другите", каза Борисов. "Хубав, лош, той е авторитарен, има мисъл. Ако трябва, когато гласуват правителство, ГЕРБ -СДС ще излязат, за да намалят кворума, да си изберат правителство и да си понесат отговорността.", каза още Борисов. Според него при трети извънредни избори шансът да се състави правителство е още по-малък.

По думите на Борисов, президентът Румен Радев е постъпил коварно, защото "се е сгромолясал митът, че служебното правителство може да е успешно" и е решил да отмъсти на Слави Трифонов, като унижи предложението му за премиер. "В момента, в който Слави извади човек, различен от него, той /Румен Радев/ му спретна протеста пред Министерски съвет, който спретваше и на мен.