Митов: Безотговорността на премеира доведе до това да се самосвали3Фото© trud.bg

Митов: Безотговорността на премеира доведе до това да се самосвали

, 5 новини, 1 прегледа

Безотговорността на министър-председателя доведе до това да се самосвали. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в ефира на „Здравей, България”.

„Тиражира се, че едва ли не ние сме свалили правителството. То обаче де факто се самосвали. Свали се поради своята арогантност и невъзможност да разговаря и да разбере как функционира една демокрация. Ето, Макрон загуби мнозинство в парламента и започна да говори за това как да обедини партиите и да търси общи положения, с които Франция да върви напред. Втората причина за ситуацията е у нас е хладилникът и икономиката. Хората ежедневно виждат какви са цените на храните, горивата и електричеството”, каза още той.

Митов определи правителството на Кирил Петков като „провалено във всяко едно отношение”. „Можехме да им искаме вот на недоверие и за цялостна политика и пак щяха да паднат, защото никъде не се справят”, посочи той. И обвини кабинета „Петков" в „неспособност да комуникира и склонност да поставя собствените си фантазии и истории пред националния интерес".