Министър Шишков инспектира укрепването на свлачището при тунел Железница3Фото© actualno.com

Министър Шишков инспектира укрепването на свлачището при тунел Железница

, 6 новини, 0 прегледа

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков инспектира днес укрепването на свлачището при тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“. Свлачището е от 2020 г., а през лятото на 2021 г., като заместник-министър на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) казах, че ще имаме тунел, а няма да имаме път към него, припомни пред журналисти Шишков.

Към днешна дата има готови проекти за укрепване на свлачището, издадена е заповед за строеж и укрепване, което е в сила от вчера, а техниката вече работи на терен. „Надяваме се в рамките на няколко месеца да се построи първият етап от укрепването на свлачището", обяви регионалният министър и допълни, че очакванията са в рамките на средата на летния сезон да може да се ползва едната лента на магистрала „Струма“. Стойността на проекта е 80 млн. лева, каза още Шишков.

„Беше положен огромен труд от страна на проектанти, от страна на колегите от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за подписване на договори. В момента всичко е ясно, държавата стои зад това да бъде довършен този инфраструктурен обект, който, за съжаление пак казвам, 2020 г. беше буквално занемарен с падането на това свлачищ.“, посочи регионалният министър.