Корнелия Нинова определи действията на властите след снеговалежите като пълен провал2Фото© nova.bg

Корнелия Нинова определи действията на властите след снеговалежите като пълен провал

, 5 новини, 1 прегледа

По отношение на снега – пълен провал, трети ден има блокирани хора, селища без ток, непроходими пътища. Това е абсолютен провал на всички равнища“, коментира пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова снежната обстановка в страната и действията на държавните институции.

Нинова за бюджета за общините: Поредна кражба, корупцията става законна

На въпрос относно коментара на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, че е готов да стане премиер, лидерът на БСП каза, че не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. "Продължаваме промяната-Демократична България" и ГЕРБ допуснаха това да се случи – Пеевски да стане формалният говорител, формалният премиер, той да решава проблемите, коментира тя и добави, че те трябва да отговорят защо го допуснаха, при положение че имат мнозинство.

БСП обсъжда на среща с 16 партии, с които са си сътрудничили на местните избори, как да продължи партньорството и как да направят, по думите на Нинова, „един голям фронт – ляво-център, патриотичен“. Вероятно първата ни тема ще е бюджетът, какви предложения да направим като парламентарно представена партия, посочи тя.