Корнелия Нинова чертае разделителни линии в БСП, заяви независимият кандидат за кмет на Сливен Минчо Афузов2Фото© vesti.bg

Корнелия Нинова чертае разделителни линии в БСП, заяви независимият кандидат за кмет на Сливен Минчо Афузов

, 5 новини, 2 прегледа

Корнелия Нинова за пореден път чертае разделителни линии в партията, като постепенно я убива, се казва в разпространено до медиите писмо от кандидата за кмет на Сливен Минчо Афузов. Позицията е в отговор на съобщение до медиите от Нинова, в което се твърди, че Афузов се опитва да се кандидатира за кмет на Сливен чрез измама, ползвайки билбордове с логото на партията.

В писмото Афузов твърди, че не е автор на визуализацията, но допуска, че тя е символичен и задочен отговор към Националния съвет на БСП, който "подмени легитимния и демократичен избор на Общинската конференция на БСП-Сливен". Както БТА съобщи, на 2 септември сливенската партийна конференция утвърди на свое заседание кандидатурата на Афузов за кмет на община Сливен, но Националният съвет (НС) на БСП одобри кандидатурата на ген. Кольо Милев за кандидат-кмет на Сливен.

Според Афузов Нинова се опитва да "подари" победата на кандидата на ГЕРБ на местните избори, като издига срещу него Кольо Милев, който, по думите му, няма шанс срещу досегашния кмет Стефан Радев.