Конфликтът в Украйна се задълбочава, към момента няма опасност Русия да използва тактическо ядрено оръжие, посочи Димитър Стоянов5Фото© actualno.com

Конфликтът в Украйна се задълбочава, към момента няма опасност Русия да използва тактическо ядрено оръжие, посочи Димитър Стоянов

, 10 новини, 1 прегледа

Въпреки предоставянето на боеприпаси и въоръжение на Украйна, конфликтът не стихва, а се задълбочава. Това каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов пред журналисти след церемонията по валидиране на пощенска марка за 110-годишнината от Балканските войни, информира БТА.

Това, което се случа, е изнасяне на по-предни позиции на ядрено оръжие, което в никакъв случай не води до решаване на конфликта, напротив – задълбочава го, отговори Стоянов на въпрос за оценката му по повод плановете на Русия за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус. "Изостря се обстановката, но все пак моята оценка е, че към момента няма заплаха от неговото използване", добави министърът.

България няма как да предостави 155-милиметрови муниции и боеприпаси на Украйна, тъй като не разполага с такива, допълни министърът на отбраната, цитиран от БНТ.