Кирил Петков за Румен Радев: Омръзна ми от страхливци, маските паднаха4Фото© actualno.com

Кирил Петков за Румен Радев: Омръзна ми от страхливци, маските паднаха

, 9 новини, 0 прегледа

Премиерът Кирил Петков, който е в Брюксел за срещата на правителствените ръководители на страните членки на Европейския съюз, разкритикува остро президента Румен Радев за позицията във връзка с предложението на френското председателство на Съвета на ЕС за разрешаването на казуса с българското вето върху започването на преговори от Северна Македония за членство в ЕС.

"Не може от две седмици КСНС (Консултативния съвет за национална сигурност) да не се свиква и да се крием на различни места и да казваме ама то едните трябва, ама то другите трябва, ама защитавало (предложението на Франция) донякъде позицията, ама не защитавало позицията (на България). Ако си президент на място, викаш всички служби, викаш всички партии, сядаме и обсъждаме. Но не, пак - било на правителството, било на премиера. Маските паднаха. Омръзна ми от страхливци", коментира премиерът.

Премиерът повтори позицията си, че е обещал на българския народ решението за Северна Македония да се вземе от българския парламент, защото той е институцията, която има най-голяма представителност. "Аз винаги си държа на думата, така че независимо какво ще се случи днес и кой какво ще иска от мен, аз ще държа на тази позиция.