Калоян Паргов: Българските антифашисти се борят за по-справедлив свят и тази истина не може да бъде заличена© trud.bg

Калоян Паргов: Българските антифашисти се борят за по-справедлив свят и тази истина не може да бъде заличена

, 4 новини, 0 прегледа

На алеята към Гарнизонното стрелбище има табела, на която пише, че това е мемориален комплекс на политическо и национално помирение - така смятаме ние, социалистите, а новите десни дали мислят същото, попита лидерът на БСП - София при отбелязването на 79 години от разстрела на Вапцаров и другарите му

Българските антифашисти се борят за по-добър живот и по-справедлив свят и тази истина не може да бъде заличена. Това каза председателят на БСП - София Калоян Паргов в словото си по време на отбелязването на 79 година от разстрела на поета Никола Вапцаров и неговите другари Антон Попов, Антон Иванов, Петър Богданов, Георги Минчев и Атанас Романов.

Възпоменателният митинг-поклонение на Мемориала "Гарнизонно стрелбище" беше организиран от Градския съвет на БСП – София, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и Българския антифашистки съюз. На събитието присъстваха председателят на БСП Корнелия Нинова, председателят на СБЖ Снежана Тодорова, председателят на "Нова зора" Минчо Минчев, народни представители и общински съветници от БСП, родственици на разстреляните герои, творци, журналисти и граждани. А актрисата Джуни Александрова рецитира стихове на Вапцаров.