Изборният ден в Старозагорска област започна нормално и без нарушения43Фото© bta.bg

Изборният ден в Старозагорска област започна нормално и без нарушения

, 89 новини, 0 прегледа

Изборният ден в Старозагорска област започна нормално, съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Tеодора Крумова. Тя допълни, че още вчера в три от избирателните секции машините за гласуване не са сработили. Изготвени са протоколи и в тези Секционни избирателни комисии СИК) имащите право на глас ще могат да го направят с хартиени бюлетини. Има двама неявили се членове на СИК, които вече са заменени.

"Денят за размисъл в област Стара Загора премина нормално има постъпили две жалби за нарушение на изборния процес", посочи още Крумова. От публикуваните на официалния сайт на РИК решения става ясно, че едната жалба е била неоснователна, а другата- е оставена без разглеждане, поради липса на компетентност.

В 27-и Многомандатен избирателен район има 493 секционни избирателни комисии. Машинен вот има в 326 секции. Най-много са избирателните секции в община Стара Загора- 211.От тях 150 са в града, 54 са в селата, четири са в специализирани институции и три са с подвижна избирателна кутия. Шестима старозагорци навършват пълнолетие в изборния ден.