ИТН започва разговори за съставяне на кабинет4Фото© nova.bg

ИТН започва разговори за съставяне на кабинет

, 15 новини, 0 прегледа

"Има такъв народ" започва разговори за съставяне на кабинет с политическите партии в новото НС. Преговорите ще са с всички партии без ГЕРБ-СДС и ще се проведат в петък, събота и неделя в Народното събрание. От партията уточниха, че преговорите ще са публични.

"ГЕРБ няма как да бъдат поканени на подобни разговори, всичко, което се случи в България в икономически, в здравен, в какъвто щете план е заслуга на ГЕРБ, последните 12 години те са на власт. За конкретните идеи, които имаме в управлението, за имена и постове няма да преговаряме, това сме го казвали многократно и благодарим ви, следете процеса, той ще се случи тук, публично пред всички", заяви Филип Станев от "Има такъв народ".

"Ще се отзовем, предполагам, че поканата е пристигнала в парламентарната група. Ще обсъдим програмите, приоритетите, които те предлагат, които ние предлагаме, след което в неделя имаме заседание на националния съвет на партията, където ще вземем решение за реакциите на парламентарната група", заяви Георги Свиленски от "БСП за България".